Skatten ved jule- og nytårstid

Tak for året der gik og velkommen i 2017
Mens året lige så stille rinder ud, og julefreden forhåbentligt er ved at sænke sig, skal der lyde en stor tak til alle Jer, der har valgt at følge vores nyheder om skatter og afgifter i 2016.

Vi håber at du fortsat i det nye år vil følge os og få et godt udbytte af de informationer vi vælger at bringe i vores nyheder.

Her på falderebet til 2017 skal du dog ikke snydes for lidt læsning, der primært retter sig imod de skattemæssige forhold som du med fordel kan være opmærksom på før du tager hul på 2017.


Giv dig selv en julegave – få skat tilbage allerede nu
Hvis du eller din revisor allerede har regnet på din skat for 2016 kan du glæde dig selv med en tidlig julegave hvis du kan se, at du har betalt for meget i skat for 2016.

Du kan derfor benytte dig af muligheden for at få din overskydende skat tilbage allerede nu i form af en såkaldt § 55-udbetaling. Du eller din revisor skal ændre din forskudsopgørelse for 2016 og i den forbindelse krydse af i rubrikken om, at du ønsker din overskydende skat udbetalt allerede nu.

En §55-udbetaling kan især være relevant hvis du f.eks. her sidst på året har indbetalt større ekstrabeløb til din pensionsordning eller f.eks. kan se at dit overskud af din virksomhed bliver væsentligt mindre end forventet. Men husk at alle kan benytte sig af muligheden hvis der er betalt for meget.

Der er dog en bagatelgrænse på 1.000 kr. og den skat, som du har betalt for meget skal udgøre min. 20% af den beregnede slutskat. Hvis du har beregnet din samlede skat bliver 100.000 kr. skal du altså have betalt 20.000 kr. for meget i årets løb for at skat udbetaler beløbet til dig.

Anmodningen indberetter du via din skattemappe i TastSelv.

Er du den glade giver – vær opmærksom på gavereglerne
Når det nu er tid for julegaverne – og måske de kontante af slagsen – så skal du være opmærksom på, hvor meget du kan give i gave uden at du eller modtageren skal betale afgift af beløbet.

Du kan altid give dine f.eks. dine børn, børnebørn, forældre eller bedsteforældre gaver uden at der kal betales afgift eller skat. Der er en grænse for den afgiftsfrie gavmildhed. Grænsen går i 2016 ved kr. 61.500 kr. til f.eks. dine børn eller børnebørn. Dine svigerbørn kan modtage op til 21.500 kr.

Husk at det både er dig og din ægtefælle der kan give de nævnte beløb uden afgift. Der kan også gives andre gaver end kontanter – f.eks. indbo og andre tingsgaver. Reglerne herfor er de samme som de ovenfor nævnte.

En afgiftsfri gave kan også være hvis du vælger at nedskrive dit tilgodehavende hvis du f.eks. har udlånt et beløb rentefrit til dit barn.

Gaver til dine nærtbeslægtede betales der 15% afgift af hvis beløbsgrænserne overskrides. Husk i dette tilfælde at sende en gaveanmeldelse til SKAT.

Læs om gavereglerne her>>

Få styr på forskudsopgørelsen for 2017
Det er altid godt at være på forkant – og derfor kan du måske med fordel give din nyligt modtagne forskudsopgørelse et servicetjek i juleferien. Så er du klar til at komme ud af starthullerne i 2017 og er sikker på, at du ikke betaler den skat du skal – hverken mere eller mindre.

Har du f.eks. købt/solgt ejendom i 2016 bør du være opmærksom på om renteudgifter og ejendomsværdiskat er korrekt med på forskudsopgørelsen. Desuden skal du være opmærksom hvis du f.eks. er blevet skilt i 2016, har fået længere på arbejde eller har fået nyt job i 2016.

Læs om forskudsopgørelsen her>>

Blive klogere i 2017 – benyt dig af vores kursustilbud i danrevi
Arbejder du til daglig med regnskab, revision, moms, skat og lignende kan du måske have gavn af et eller flere af de mange faglige kurser, som danrevi udbyder.

Læs mere om vores kurser i 2016/2017 og vær klar når vi præsenterer kurserne for efteråret 2017 på danrevi.dk i løbet af juli/august 2017.

Alle vores kurser er dagskurser og opfylder revisorlovgivningens krav til efteruddannelse og tæller for 7 timer pr. dag.

Se priser og læs mere om vores kurser her>>

Kontakt os
Hvis du har spørgsmål til ovenstående er du naturligvis velkommen til at kontakte din sædvanlige kontaktperson hos RevisorGruppen på telefon 62 22 02 12.

Tilmeld dig til nyhedsbrev
RevisorGruppen er den del af danrevi-samarbejdet. Har du lyst til at modtage aktuelle nyheder vedrørende skat, moms og afgifter så tilmeld dig danrevis nyhedsbrev der udsendes 1 – 2 gange pr. måned.

Tilmeld dig ved at klikke her >>

RevisorGruppen
Vestergade 165 A, 1. sal
5700 Svendborg
Tlf. 62 22 02 12
info@revigruppen.dk
www.revigruppen.dk

Denne publikation er skrevet i generelle vendinger og skal alene betragtes som generel vejledning. Du bør ikke handle eller undlade at handle uden at have fået professionel rådgivning. Kontakt RevisorGruppen for at drøfte de specifikke problemstillinger.