Årsopgørelsen 2021 kan ses på TastSelv fra 11. marts 2022

Et af årets største digitale begivenheder nærmer sig

Mandag den 14. marts bliver dagen, hvor Skattestyrelsen officielt åbner for adgangen til årsopgørelsen for 2021. Går alt som det plejer, vil du dog allerede fra fredag den 11. marts 2022 kunne se din årsopgørelse på TastSelv.

Hvis du skal have penge tilbage (overskydende skat) starter Skattestyrelsen udbetalingerne 8. april 2022.

De mange millioner årsopgørelser bliver dannet på baggrund af mange millioner oplysninger, som Skattestyrelsen modtager fra banker, arbejdsgivere, pensionsselskaber mv. De mange informationer, som Skattestyrelsen modtager automatisk, betyder, at langt de fleste ikke behøver at foretage sig noget.

Husk dog ALTID at tjekke om indberetningerne er korrekte.

Dit befordringsfradrag bliver ikke længere beregnet automatisk, så derfor skal du selv huske at få skrevet det korrekte på oplysningsskemaet.

Husk at tjekke om dit rejsefradrag er korrekt eller om fradrag for underholdsbidrag er indberettet korrekt. Husk også at indberette udgifter omfattet af håndværkerfradraget og tjekke om tab/gevinst på aktier er opgjort korrekt eller du skal supplere med dine egne oplysninger i systemet.

Tidsplanen for årsopgørelsen 2021

Januar 2022: Skattestyrelsen modtager oplysninger fra indberettere
Februar 2022: Skattestyrelsen samler de modtagne oplysninger
14. marts 2022: Årsopgørelsen er klar og kan ses i TastSelv
8. april 2022: Første udbetaling af overskydende skat
1. maj 2022: Sidste frist for at rette i årsopgørelsen
1. juli 2022: Deadline for at udfylde oplysningsskemaet hvis du har virksomhed, arbejder i udlandet osv.
1. juli 2022: Frist for indbetaling af restskat uden procenttillæg

Kontakt os
Hvis du har spørgsmål til ovenstående er du naturligvis velkommen til at kontakte din sædvanlige kontaktperson hos RevisorGruppen på telefon 62 22 02 12.

Tilmeld dig til nyhedsbrev
RevisorGruppen er den del af danrevi-samarbejdet. Har du lyst til at modtage aktuelle nyheder vedrørende skat, moms og afgifter så tilmeld dig danrevis nyhedsbrev der udsendes 1 – 2 gange pr. måned.

Tilmeld dig ved at klikke her >>

RevisorGruppen
Vestergade 165 A, 1. sal
5700 Svendborg
Tlf. 62 22 02 12
info@revigruppen.dk
www.revigruppen.dk

Denne publikation er skrevet i generelle vendinger og skal alene betragtes som generel vejledning. Du bør ikke handle eller undlade at handle uden at have fået professionel rådgivning. Kontakt RevisorGruppen for at drøfte de specifikke problemstillinger.