Skatten på firmabilen ændre sig 1/7-2021

Du skal være opmærksom på, at til og med 2025 skal beskatningsgrundlaget for alle firmabiler ændres mindst én gang om året. Du skal allerede i gang nu.

Ændringer fra den 1. juli 2021
Beskatningsgrundlagene skal justeres, uanset hvornår bilerne er anskaffet, og uanset hvor gamle de er.

Der er tale om tre ændringer – de to angår alle firmabiler, mens den tredje kun angår el- og pluginhybridbiler, hvor arbejdsgiveren har betalt for opsætning af en ladestander på medarbejderens privatadresse.

Efter de gældende regler udregnes beskatningsgrundlaget som 25 % af bilens værdi op til 300.000 kr. og 20 % af den overskydende værdi. Fra den 1. juli 2021 nedsættes den første sats til 24,5 %, mens den anden sats hæves til 20,5 %. Disse satser ændres årligt frem til 2025.

I beskatningsgrundlaget indgår også et såkaldt miljøtillæg. Dette beregnes i øjeblikket som 150 % af bilens grønne ejerafgift. Fra den 1. juli 2021 skal det beregnes som 250 % af afgiften.

Værdien af en arbejdsgiverbetalt ladestander på privatadressen skal fra den 1. juli 2021 ikke længere indgå i beskatningsgrundlaget.

For langt de fleste firmabiler – selv for de lidt dyrere af slagsen – vil betydningen af de nye regler være til at overskue. For en dieseldrevet Mercedes C, hvor bilens værdi fx udgør 450.000 kr., og hvor den årlige ejerafgift er på 3.240 kr., vil beskatningsgrundlaget stige med ca. 200 kr. pr. måned.

Andre ændringer
For biler, der er indregistreret den 18. december 2020 eller senere, er Motorstyrelsen i gang med at genberegne registreringsafgiften, så den kommer til at passe med de nye regler.

Den nye registreringsafgift har betydning for bilens værdi. For disse biler skal beskatningsgrundlaget ændres med tilbagevirkende kraft til den måned, hvor bilen blev leveret. Dette kan i mange tilfælde nok ske i samme ombæring, som beskatningsgrundlaget justeres i konsekvens af de regler, der træder i kraft den 1. juli.

Kontakt os
Hvis du har spørgsmål til ovenstående er du naturligvis velkommen til at kontakte din sædvanlige kontaktperson hos RevisorGruppen på telefon 62 22 02 12.

Tilmeld dig til nyhedsbrev
RevisorGruppen er den del af danrevi-samarbejdet. Har du lyst til at modtage aktuelle nyheder vedrørende skat, moms og afgifter så tilmeld dig danrevis nyhedsbrev der udsendes 1 – 2 gange pr. måned.

Tilmeld dig ved at klikke her >>

RevisorGruppen
Vestergade 165 A, 1. sal
5700 Svendborg
Tlf. 62 22 02 12
info@revigruppen.dk
www.revigruppen.dk

Denne publikation er skrevet i generelle vendinger og skal alene betragtes som generel vejledning. Du bør ikke handle eller undlade at handle uden at have fået professionel rådgivning. Kontakt RevisorGruppen for at drøfte de specifikke problemstillinger.