Årsopgørelsen for 2016 er klar 13. marts 2017

Fra mandag den 13. marts ligger årsopgørelsen klar i TastSelv på skat.dk for omkring 4,6 millioner personer.

Som foregående år kan du dog smugkigge allerede fra fredag den 10. marts 2017 om eftermiddagen forlyder det fra SKAT.

Hvis du er lønmodtager er det ikke sikkert at du har noget at selvangive, da SKAT efterhånden får de fleste oplysninger automatisk.

Har du din egen virksomhed eller har du indkomst fra udlandet vil årsopgørelsen ikke være klar før du eller din revisor har indtastet selvangivelsen til SKAT.

Hvor bør du være opmærksom
Uanset hvad bør du alligevel kontrollere tallene og sikre dig, at der er indberettet korrekt.

Det gælder fx kørselsfradrag, håndværkerfradrag og børnebidrag.

Ejer du aktier eller andre værdipapirer vil det være en god ide at tjekke disse er korrekt indberettet til SKAT.

Lejer du sin bolig eller sommerhus ud en del af året skal du også være opmærksom.

Nyt i årsopgørelsen for 2016
I 2016 og 2017 er håndværkerfradragsordningen blevet ændret. Det betyder, at der er indført fradragsret for en række nye grønne håndværksydelser, samtidig med, at fradragsretten fjernes for ikke-grønne ydelser. Fx er istandsættelse af køkken og bad ikke længere omfattet af håndværkerfradrag.

Den nye ordning giver fradrag på op til 6.000 kr. pr. person for serviceydelser i hjemmet, mens håndværksydelser giver fradrag på op til 12.000 kr.

Fradragsvejleder
På skat.dk kan man få hjælp til hvilke fradrag, der kan være relevante for den enkelte. På baggrund af få spørgsmål om den enkelte borgers livsforhold, vises fradrag, der kan være relevante. Det sker via SKATs fradragsvejleder.

Fradragsvejlederen kan findes på www.skat.dk/fradragsvejleder

Overskydende skat og restskat
Eventuel overskydende skat op til 100.000 kr. vil blive udbetalt på din NemKonto den 11. april for ændringer og tilføjelser indberettet frem til den 30. marts. Hvis du ændrer noget derefter, vil der komme en ny årsopgørelse og eventuelt ny udbetaling eller opkrævning.

Hvis du skal betale restskat, så kan du i TastSelv få klaret betalingen med det samme med Dankort eller via betaling i din netbank.

Overskydende skat over 100.000 kr. bliver også sat ind på din Nemkonto, men det tager lidt længere tid. SKAT skal først lave en kontrol af rigtigheden af udbetalingen.

Har du selv eller din ægtefælle gæld til det offentlige, vil den overskydende skat blive brugt til at betale af på gælden.

Udbetaling af en eventuel rest vil tage længere tid end det plejer, men vil senest ske med udgangen af august måned 2017 oplyser SKAT.

Digital årsopgørelse
Hvis du er fritaget for Digital Post, vil du få tilsendt årsopgørelsen på papir.

Hvis du ikke er fritaget, så modtager du besked om, at årsopgørelsen nu kan ses i TastSelv på skat.dk, hvis du ikke selv har været inde og se årsopgørelsen inden den 30. marts.

Den besked modtager du via mail direkte fra SKAT, hvis man har oplyst en mailadresse til SKAT. Hvis man ikke har oplyst en mailadresse til SKAT, så modtager man besked i den digitale postkasse.

Er du fritaget for Digital Post, vil du modtage årsopgørelsen fra 15. april.

Kontakt os
Hvis du har spørgsmål til ovenstående er du naturligvis velkommen til at kontakte din sædvanlige kontaktperson hos RevisorGruppen på telefon 62 22 02 12.

Tilmeld dig til nyhedsbrev
RevisorGruppen er den del af danrevi-samarbejdet. Har du lyst til at modtage aktuelle nyheder vedrørende skat, moms og afgifter så tilmeld dig danrevis nyhedsbrev der udsendes 1 – 2 gange pr. måned.

Tilmeld dig ved at klikke her >>

RevisorGruppen
Vestergade 165 A, 1. sal
5700 Svendborg
Tlf. 62 22 02 12
info@revigruppen.dk
www.revigruppen.dk

Denne publikation er skrevet i generelle vendinger og skal alene betragtes som generel vejledning. Du bør ikke handle eller undlade at handle uden at have fået professionel rådgivning. Kontakt RevisorGruppen for at drøfte de specifikke problemstillinger.