Skattefrihed for individuelle medarbejderaktier

Partierne bag finansloven for 2016 er blevet enige om at genindføre skattefrihed for individuelle medarbejderaktier.

Hvor meget kan du modtage
Det indebærer, at medarbejdere kan modtage aktier og købe- og tegningsretter til aktier op til en værdi svarende til 10 pct. af årslønnen.

Hvornår og hvordan bliver du beskattet
Medarbejderen skal ikke beskattes af værdien af de tildelte aktier mv. som løn. Medarbejderen vil først blive beskattet på det tidspunkt, hvor aktierne sælges. Beskatningen sker som aktieavance i stedet for som løn.

Hvordan skal din arbejdsgiver forholde sig
Selskaber, der tilbyder medarbejdere at erhverve medarbejderaktier mv., kan selv afgøre, om alle ansatte eller kun nogle ansatte skal have tilbud herom. Selskaberne har ikke fradrag for udgiften til medarbejderaktier.

Lovgivningen om den nye ordning forventes gennemført i foråret 2016.

Kontakt os
Hvis du har spørgsmål til ovenstående er du naturligvis velkommen til at kontakte din sædvanlige kontaktperson hos RevisorGruppen på telefon 62 22 02 12.

Tilmeld dig til nyhedsbrev
RevisorGruppen er den del af danrevi-samarbejdet. Har du lyst til at modtage aktuelle nyheder vedrørende skat, moms og afgifter så tilmeld dig danrevis nyhedsbrev der udsendes 1 – 2 gange pr. måned.

Tilmeld dig ved at klikke her >>

RevisorGruppen
Vestergade 165 A, 1. sal
5700 Svendborg
Tlf. 62 22 02 12
info@revigruppen.dk
www.revigruppen.dk

Denne publikation er skrevet i generelle vendinger og skal alene betragtes som generel vejledning. Du bør ikke handle eller undlade at handle uden at have fået professionel rådgivning. Kontakt RevisorGruppen for at drøfte de specifikke problemstillinger.