Nu kan servicefradraget indberettes til SKAT

En del danskere har i det seneste måneder fået professionel hjælp til bl.a. rengøring og renovering med udsigt til at kunne trække arbejdslønnen fra i skat. Men fradraget er først i hus, når SKAT har fået oplysningerne om arbejdet.

Man kan indberette fradraget på skat.dk inden udgangen af februar 2012.

Hvor skal du indberette?
Vejen til et servicefradrag går over TastSelv, hvor man kan indtaste sine udgifter indtil den 29. februar næste år. Herefter lukker indtastningssiden, så vi kan nå at få fradraget med på årsopgørelsen for 2011. Men udgifter for 2012 kan man indberette løbende i hele 2012.

Hvis du allerede har indtastet servicefradraget på forskudsopgørelsen skal du dog huske, at for at få fradraget, skal man også indberette udgifterne til årsopgørelsen.

Der skal ikke dokumentation med, når man indberetter et servicefradrag. Men SKAT kan bede om at se dokumentationen for arbejdet og betalingen i tre år efter, at fradraget er kommet på årsopgørelsen.

Sidste frist for indberetning
Fristen den 29. februar gælder også for selvstændigt erhvervsdrivende, der ellers kan selvangive helt frem til 1. juli.

Servicefradraget er på 15.000 kroner pr. person over 18 år i husstanden, og det dækker arbejdsløn til service og vedligeholdelse udført efter 1. juni 2011. Det er en betingelse, at arbejdet er betalt med betalingskort eller via en bank eller netbank.

Kontakt os
Hvis du har spørgsmål til ovenstående er du naturligvis velkommen til at kontakte din sædvanlige kontaktperson hos RevisorGruppen på telefon 62 22 02 12.

RevisorGruppen

Vestergade 165 A, 1. sal
5700 Svendborg
Tlf. 62 22 02 12
info@revigruppen.dk
www.revigruppen.dk

Denne publikation er skrevet i generelle vendinger og skal alene betragtes som generel vejledning. Du bør ikke handle eller undlade at handle uden at have fået professionel rådgivning. Kontakt RevisorGruppen for at drøfte de specifikke problemstillinger.