Systemet "EU-salg uden moms" er udsat på ubestemt tid

SKAT har meddelt, at det nye “EU-salg uden moms” (det tidligere Listesystem) er udsat på ubestemt tid. På grund af tekniske fejl har det ikke været muligt at sætte det nye system i produktion.
 
SKAT har samtidig oplyst, at det gamle Listesystem er lukket. Det er derfor ikke er muligt at indberette EU-salgsangivelser (tidligere Listeangivelser) til SKAT.
 
Indberetningsfristen er ekstraordinært udskudt til den 30. august 2011 (SKAT har tidligere haft udsat fristen til 17. august).

Indberetning henholdsvis kvartal og måned
For andet kvartal indberetter alle virksomheder kvartalsvis. Herefter overgår alle til månedsvis indberetning. Det betyder, at ”EU-salg uden moms” herefter åbnes ved hver periodes afslutning f.eks. juli, august og september for 3. kvartal.

Der er dog mulighed for digitalt at anmode om, at kvartalet bliver virksomhedens angivelsesperiode.

Den digitale løsning med hensyn til dette er endnu ikke faldet på plads, men blev tidligere forventet at blive sat i produktion i løbet af 4. kvartal 2011. Det vides ikke, hvornår denne løsning er klar.

De virksomheder, som opfylder betingelsen for kvartalsvis indberetning, skal angive EU-salg uden moms for juli, august og september som salg i september, indtil ansøgning om kvartalsvis indberetning kan sendes/behandles elektronisk via TastSelv Erhverv.

Det vil sige, at de virksomheder som har mulighed for at anvende kvartalet som angivelsesperiode og som ønsker dette, skal være ekstra opmærksom på, at angivelse af moms vedrørende salg til andre EU-lande er ændret for de efterfølgende måneder.

Kontakt os
Hvis du har spørgsmål til ovenstående er du naturligvis velkommen til at kontakte din sædvanlige kontaktperson hos RevisorGruppen på telefon 62 22 02 12.

RevisorGruppen
Vestergade 165 A, 1. sal
5700 Svendborg
Tlf. 62 22 02 12
info@revigruppen.dk
www.revigruppen.dk