SKAT kontrollerer dine lønindberetninger med det samme

Fremover får du besked, hvis SKAT mener, at din virksomheds lønindberetninger virker forkerte
For at hjælpe dig med at indberette de rigtige lønoplysninger til SKAT, indfører SKAT fra begyndelsen af 2011 en automatisk kontrol af de oplysninger SKAT får.
 
Det er vigtigt, at lønoplysningerne er indberettet rigtigt, ellers får lønmodtagerne en forkert årsopgørelse fra SKAT.

Tidligere kunne lønmodtagerne selv rette den slags fejl, men på lønmodtagernes årsopgørelse for 2010 er der en række indkomstfelter, der bliver låst. Det betyder, at lønmodtagerne ikke selv kan rette i dem, og at de i stedet skal bede dig som arbejdsgiver om at rette eventuelle fejl.
 
Du får besked, hvis oplysningerne virker forkerte
Når du eller dit lønservicebureau hver måned indberetter oplysninger til SKAT, bliver oplysningerne håndteret i det system, vi kalder eIndkomst. Fra januar 2011 vil systemet automatisk kontrollere
de oplysninger, det modtager. 
 
Hvis oplysningerne virker forkerte, får du en e-mail med besked om at logge på eIndkomst. Du finder eIndkomst på TastSelv Erhverv. Her kan du se, hvad, SKAT mener, der er forkert, og hvordan du skal rette oplysningerne. eIndkomst begynder at udsende sådanne e-mails fra februar 2011.
 
Hvis du bruger et lønservicebureau
Det er også dig, der får e-mailen, selvom du har et lønservicebureau til at indberette for dig. Det er kun dig, der har adgang til at se, hvad der er galt med oplysningerne. Skal du have dit lønservicebureau til at rette fejlen, skal du kontakte det på samme måde, som du plejer. Dit lønservicebureau er også informeret om de nye tiltag.
 
Mere information
Du skal ikke foretage dig noget lige nu. Hvis du modtager en e-mail fra eIndkomst, med besked om at der kan være fejl i din lønindberetning, får du mere information om, hvad du skal gøre.

Du kan finde mere information om denne e-mail og de nye tiltag på www.skat.dk/eindkomst under menupunktet – Seneste nyt, hvor SKAT har samlet vejledninger og svarene på de mest typiske spørgsmål.

Hvis du har spørgsmål vedrørende ovenstående, er du naturligvis velkommen til at kontakte din sædvanlige kontaktperson hos RevisorGruppen på telefon 62 22 02 12.

RevisorGruppen
Vestergade 165 A, 1. sal
5700 Svendborg
Tlf. 62 22 02 12
info@revigruppen.dk
www.revigruppen.dk