Ny mulighed for skattefri firmajulegaver til de ansatte

Vi omtalte her på nyhedssiden allerede i august 2010 et bindende svar, der giver nye muligheder for, at give skattefri firmajulegaver til din virksomheds ansatte.

Aktualiseret af den kommende højtid bringer vi omtalen igen.

Reglerne
Normalt er den ansatte skattepligtig hvis der modtages et gavekort fra arbejdsgiver til valgfri afbenyttelse i f.eks. byens butikker eller lignende.

Det er nu muligt som arbejdsgiver at give et gavekort/gavebevis på max. 700 kr. til en bestemt navngiven restaurant uden at den ansatte bliver indkomstbeskattet af gaven.

Begrænsninger
Nu skal man jo ikke tro, at det af denne grund bliver det rene tag-selv-bord. Skatterådets afgørelse slår nemlig fast, at det alene er gavekort/gavebevis til bestemt navngiven restaurant der er omfattet. Desuden er der i afgørelsen også lagt vægt på, at den ansatte ikke frit kan vælge fra menukortet. Der kan alene vælges mellem dagens 3-retters menu eller en menu sammensat af arbejdsgiver på forhånd.

Desuden er der yderligere i afgørelsen lagt vægt på, at gavekortet ikke kan ombyttes til kontanter eller andre produkter på restauranten. Gavvekortet/gavebeviset i afgørelsen er desuden personligt.

RevisorGruppen mener
Afgørelsen er i tråd med Skatterådets praksis hvor det tidligere er godkendt, at den ansatte ikke beskattes af julegaver, som denne selv vælger blandt flere mulige gaver hos en bestemt udbyder anvist af
arbejdsgiver – populært kaldet “Vælg-selv Julegaver”.

Giver du som arbejdsgiver gavekort uden nogen form for begrænsninger, skal medarbejderen altså fortsat beskattes.

Det er vores håb, at SKAT også snart godkender, at der kan gives almindelige gavekort på max. 700 kr., idet dette er et stort ønske i små og mellemstore virksomheder, som på denne måde, kan spare en
del af den ellers tidkrævende administration, der er i forbindelse med forhandling og udstedelse af de “bundne” gavekort.

Spørg SKAT
I tvivlstilfælde anbefaler vi dog at du evt. indhenter et bindende svar fra SKAT. Vær i denne forbindelse opmærksom på, at SKATs sagsbehandlingstid kan vare op til 3 måneder.

Læs mere
Du kan læse Skatterådets bindende svar i sin helhed ved at klikke på filen til højre på siden.

Kontakt os
Hvis du har spørgsmål til ovenstående er du naturligvis velkommen til at kontakte din sædvanlige kontaktperson hos RevisorGruppen på telefon 62 22 02 12.

RevisorGruppen
Vestergade 165 A, 1. sal
5700 Svendborg
Tlf. 62 22 02 12
info@revigruppen.dk
www.revigruppen.dk