Ny mulighed for firmajulegaver til de ansatte

Et nyt bindende svar fra Skatterådet udvider arbejdsgiveres palet af skattefri julegaver til ansatte.

Normalt er den ansatte skattepligtig hvis der modtages et gavekort fra arbejdsgiver til valgfri afbenyttelse i f.eks. byens butikker eller lignende.

Det er nu muligt som arbejdsgiver at give et gavekort på max. 700 kr. til en bestemt navngiven restaurant uden at den ansatte bliver indkomstbeskattet af gaven.

Nu skal man jo ikke tro, at det af denne grund bliver det rene “tag selv bord”. Skatterådets afgørelse
slår nemlig fast, at det alene er gavekort til bestemt navngiven restaurant der er omfattet. Desuden er der i afgørelsen også lagt vægt på, at den ansatte ikke frit kan vælge fra menukortet. Der kan alene vælges mellem dagens 3-retters menu eller en menu sammensat af arbejdsgiver på forhånd.

Desuden er der yderligere i afgørelsen lagt vægt på, at gavekortet ikke kan ombyttes til kontanter eller andre produkter på restauranten. Desuden er gavekortet i afgørelsen personligt.

Afgørelsen er i tråd med Skatterådets praksis hvor det tidligere er godkendt, at den ansatte ikke beskattes af julegave, som denne selv vælger blandt flere mulige gaver hos en bestemt udbyder anvist af arbejdsgiver – populært kaldet “Vælg selv Julegaver”.

Giver du som arbejdsgiver gavekort uden nogen form for begrænsninger, skal medarbejderen altså fortsat beskattes.

Det er vores håb, at SKAT også snart godkender, at der kan gives almindelige gavekort på max. 700 kr., idet dette er et stort ønske i små og mellemstore virksomheder, som på denne måde, kan spare en del af den ellers tidkrævende administration, der er i forbindelse med forhandling og udstedelse af de “bundne” gavekort.

I tvivlstilfælde anbefaler vi dog at du evt. indhenter et bindende svar fra SKAT. Vær i denne forbindelse opmærksom på, at SKATs sagsbehandlingstid kan vare op til 3 måneder.

Du kan læse Skatterådets bindende svar i sin helhed ved at klikke på filen til højre på siden.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående er du naturligvis velkommen til at kontakte din sædvanlige kontaktperson hos RevisorGruppen på telefon 62 22 02 12.

RevisorGruppen
Vestergade 165 A, 1. sal
5700 Svendborg
Tlf. 62 22 02 12
info@revigruppen.dk
www.revigruppen.dk