Beløbsgrænsen for den skattefrie firmajulegave er i 2020 er ændret til 900 kr. inklusive moms.
Har du ikke i årets løb modtaget andre gaver eller skattepligtige personalegoder, kan du modtage skattefri julegaver helt op til 1.200 kr. i 2019. Men pas på faldgruberne.
Modtag for op til 1.200 kr. skattefrit
Den øvre grænse for skattefrie personalegoder udgør som nævnt 1.200 kr. inklusive moms.
Værdi af julegaver er skattefri for modtager hvis værdien ikke er over 900 kr. – også selv om du har modtaget andre gaver i årets løb så grænsen overskrides. Det betyder, at hvis du har fået julegave til en værdi på 900 kr. og andre gaver til en værdi på 600 kr. i alt 1.500 kr. – ja så beskattes altså kun de 600 kr.
Hvis du ikke i årets løb ikke har modtaget nogen form for skattepligtige personalegoder omfattet af grænsen eller andre gaver fra din arbejdsgiver, kan du derfor rent faktisk modtage en julegave på op til 1.200 kr., uden at det udløser skat.
Du skal dog være opmærksom på, at hvis julegavens værdi er over 900 kr. og du har modtaget andre gaver i årets løb der medfører, at du samlet har modtaget for mere end 1.200 kr. så bliver du beskattet af både værdi af julegaven og værdien af de øvrige gaver.
F.eks. vil en julegave til 905 kr. i kombination med øvrige gaver, vin osv. til 400 kr. udløse en samlet beskatning af hele beløbet på 1.305 kr.
Gavekort m.v.
Praksis i forhold til at modtage gavekort er stadig den samme.
Det er således stadig ikke muligt at give gavekort til den lokale handelsstandsforening eller til bestemte forretninger som julegave, uden at det udløser skat. Det gælder også, selvom gavekortet ikke kan veksles til kontanter.
Selv om der i de fleste tilfælde ikke er tale om betydende beløb, så har Skattestyrelsen alligevel fokus på at netop disse regler overholdes når Skattestyrelsen kommer på kontrol i virksomhederne. Praksis viser, at Skattestyrelsen gennemfører beskatning af selv bagatelagtige beløb.
Tingsgaver og gavebeviser
Derimod er der intet problem i at give en tingsgave. Værdien skal blot ligge inden for beløbsgrænsen. Dette gælder også selv om den kan byttes til en anden vare i den butik, hvori den er købt.
Gavebeviser, der giver adgang til at vælge en eller flere gaver fra en liste, hvis indhold er bestemt af din arbejdsgiver, kan derimod godt gives som en skattefri julegave.
Det gælder også gavebeviser til bestemte restauranter eller kroophold, hvis de ikke kan byttes til andre ydelser eller veksles til kontanter. Vær særlig opmærksom på, at der her er skrappe krav – vil du være på den sikre side bør du som arbejdsgiver aftale med restauranten, at gavekortet/-beviset alene giver adgang til en forud aftalt menu.
Alternative julegaver
Nogle virksomheder dropper både julefrokost og julegaver mod til gengæld at betale for en skitur for medarbejderne efter nytår. Det kan imidlertid meget nemt føre til en skatteregning for disse, selvom virksomhedens udgift er den samme. Praksis omkring den slags arbejdsgiverbetalte firmaudflugter er nemlig ualmindelig hård. Vi anbefaler derfor konsekvent, at man indhenter et Bindende Svar fra Skattestyrelsen, inden man beslutter den slags.
Gaver til forretningsforbindelser
Sådanne julegaver vil normalt altid blive klassificeret som repræsentationsudgifter med begrænset fradragsret. Kun gaver, der gives til samtlige kunder eller til en ubestemt kreds af kunder eller potentielle kunder, og som er forsynet med logo/firmanavn og i øvrigt ikke koster over 100 kr. ekskl. moms, vil normalt kunne anses for reklame med fuldt fradrag.
Kontakt os
Hvis du har spørgsmål til ovenstående er du naturligvis velkommen til at kontakte din sædvanlige kontaktperson hos RevisorGruppen på telefon 62 22 02 12.
Tilmeld dig til nyhedsbrev
RevisorGruppen er den del af danrevi-samarbejdet. Har du lyst til at modtage aktuelle nyheder vedrørende skat, moms og afgifter så tilmeld dig danrevis nyhedsbrev der udsendes 1 – 2 gange pr. måned.
Tilmeld dig ved at klikke her >>
RevisorGruppen
Vestergade 165 A, 1. sal
5700 Svendborg
Tlf. 62 22 02 12
info@revigruppen.dk
www.revigruppen.dk